Kuvaus
Luonnollinen ja maukas B-vitamiinilähde
Rikas Oluthiiva valmistetaan Saccharomyces cerevisae ?hiivasta. Ravintorikkaassa melassiliuoksessa kasvatetun hiivan maku on pehmeä, eikä siinä ole perinteisille oluthiivoille tyypillistä karvautta.
Hiivan hellä kuivaus ja inaktivointi säilyttävät ravintoarvon mahdollisimman rikkaana. Inaktivoitu hiiva ei toimi leivinhiivana eikä aloita käymistä.
Myös lemmikeille
Rikas Oluthiiva sopii luonnolliseksi B-vitamiinien lähteeksi myös lemmikeille.
Annostus koirille:
- pienet koirat (<10 kg); 1 rkl / vrk
- suuret koirat (>10 kg); 2 rkl / vrk
Käyttötarkoitus
- Erityisen rikas luonnollisten B-vitamiinien lähde
- Runsaasti arvokasta proteiinia
- Piristeeksi päivään
- Kasvisruokavalion täydentämiseen
- Toimii myös luonnollisena aromivahventeena ruuanlaitossa
Rikas Oluthiiva sisältää erityisen runsaasti luonnollisia B-vitamiineja; B1, B2, B3, B5, B6, B7 ja B12 sekä foolihappo. Se on lisäksi hyvä proteiinien ja sinkin lähde.
Oluthiivahiutaleilla on helppo lisätä B-vitamiinien saantia. Paahteisen juustoisen makuiset hiivahiutaleet sopivat myös mausteeksi ja aromivahventeeksi ruuanlaittoon.
Kenelle
- Tiukkaa kasvisruokavaliota noudattaville
- Kuntoilijoille ja urheilijoille
- Piristystä kaipaaville
- Kotikokeille
- Sopii myös koirille!
Terveysväittämät / Kliininen näyttö
Rikas Oluthiivahiutaleiden sisältämä
B1-vitamiini (tiamiini) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, psykologisia toimintoja, sydämen toimintaa.
B2-vitamiini (riboflaviini) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina, punasolujen pysymistä normaalina, näön pysymistä normaalina, raudan aineenvaihduntaa, solujen suojaamista hapettumisstressiltä sekä vähentää väsymystä ja uupumusta.
B3-vitamiini (niasiini) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, psykologisia toimintoja, limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
B5-vitamiini (pantoteenihappo) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, D-vitamiinin synteesiä, henkistä suorituskykyä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
B6-vitamiini edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, proteiini- ja glykogeeniaineenvaihduntaa, homokysteiinin aineenvaihduntaa, kysteiinin synteesiä, psykologisia toimintoja, punasolujen muodostumista, vastustuskykyä, hormonitoiminnan säätelyä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
B7-vitamiini (biotiini) edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa,
hermoston toimintaa, makroravintoaineiden aineenvaihduntaa,
psykologisia toimintoja sekä hiusten, limakalvojen ja ihon pysymistä
normaalina.
B12-vitamiini edistää normaalia: energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, homokysteiinin aineenvaihduntaa, psykologisia toimintoja, punasolujen muodostumista, vastustuskykyä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
Foolihappo edistää normaalia: raskauden aikaista kudosten kasvua, aminohapposynteesiä, veren muodostumista, homokysteiinin aineenvaihduntaa, psykologisia toimintoja, vastustuskykyä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
Sinkin terveysvaikutukset löytyvät kohdasta Kelasin Sinkki.
Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa
Ravintoarvo | 4 g (1 rkl) | |
---|---|---|
Energiaa | 15,6 kcal | |
Rasvaa | 0,2 g | |
Hiilihydraatteja, josta | 1,5 g | |
– ravintokuitua | 0,9 g | |
Proteiinia | 2,0 g | |
B-vitamiineja: | ||
– B1 | 1,8 mg | 164 %* |
– B2 | 0,7 mg | 50 %* |
– B3 | 13,6 mg | 85 %* |
– B5 | 5,6 mg | 93 %* |
– B6 | 1,4 mg | 100 %* |
– B7 | 7,8 mcg | 16 %* |
– B12 | 1,8 mcg | 72 %* |
– foolihappoa | 176 mcg | 88 %* |
Hivenaineet: | ||
– magnesium | 5,2 mg | 1,4 %* |
– kalsium | 3,7 mg | 0,5 %* |
– sinkki | 4,8 mg | 48 %* |
– rauta | 0,2 mg | 1,4 %* |
* Osuus päivän saantisuosituksesta
Annostusohje 4 g (1 ruokalusikallinen) päivässä.
Nauti hiivahiutaleet sellaisenaan tai viilin, jogurtin, puuron tai esim. salaatin joukkoon ripoteltuna. Sopii myös piristävän smoothien valmistukseen.
Hiivahiutaleet sopivat myös mausteeksi ja arominvahventeeksi keittoihin ja kastikkeisiin. Lisää hiivahiutaleet lämpimiin ruokiin vasta hetkeä ennen ruokailua, jolloin niiden ravintoarvo säilyy parhaiten. Vältä voimakasta kuumennusta.